Rasen
Din rubrik

Bichon Frisé är en dvärghund med en max höjd på 30 cm. Tillhör rasgrupp 9, dvärghundar. Pälsen är vit och silkeslen, med utdragna korkskruvslockar, som enligt rasstandarden ska påminna om pälsen hos en mongolisk get (!). Det är en ras som man kontinuerligt badar och klipper pälsen på.

Rasen är en utpräglad sällskapshund, glad och lättlärd och angelägen om att vara sin ägare till lags. Ena stunden är den full av ”bus” och i nästa mycket kelig och tillgiven. Den är en riktig showhund och den hittar gärna på tokerier för att få uppmärksamhet. Rasen kräver måttligt med motion men den tackar inte heller nej till långa promenader eller andra aktiviteter så som rallylydnad, agility, flyball, lydnad och att göra konster är några saker som roar dem. Bichon Frisén fungerar i allmänhet bra med andra hundar. Den känner snabbt igen rasfränder.

Motion

En Bichon Frisé behöver runt en timmes promenad om dagen. Den älskar skogspromenader och är hunden vältränad kan den mycket väl följa med på fjällturen.


Aktivering

För den som vill aktivera sig med Bichon passar fartfyllda hundsporter som agility och flyball alldeles utmärkt. Rasen är mycket lättlärd.

Ett talesätt lyder ”en Bichon Frisé glömmer aldrig”, och det gäller både goda och mindre goda upplevelser. Den är snabb, ibland envis och vill gärna vara sin ledare till lags.

För agility och flyball är en god grundkondition a och o.

Börja med att gå på valpkurs och träna in vardagslydnaden, för att när hunden är tillräckligt gammal börja med träning för kunnig instruktör.
Lämpliga motionsformer för Bichon Frisé:

• Runt en timmes motion per dag
• Lugna vardagspromenader
• Långa skogspromenader
• Följa med på en aktiv semester, till exempel i  fjällen.(då gäller det att din hund har en god grundkondition)

Lämpliga aktiveringsformer för Bichon Frisé

• Rallylydnad
• Agility
• Flyball

Ensam hemma

Det är i regel inget problem med att träna en Bichon Frisé att vara ensam hemma då och då.


Pälsvård

Det man måste vara medveten om är att det är mycket arbete med pälsen hos en Bichon Frisé. Har du själv ingen möjlighet att bada, föna och karda din hund måste du vara beredd på att bekosta en hundfrisör för detta. Man duschar sin hund ungefär varannan vecka och klipper pälsen var 6:e vecka beroende på längden och kvalité på pälsenSenaste kommentarer

19.01 | 15:06

Hej.
Är intresserad av staffordshire bullterrier valp till sommaren om ni ska ha☺️
Har skickat mejl till dig .

Mvh Anna

...
14.01 | 12:11

Hej!

Jag har nu skickat ett mejl till dig :)

Med vänlig hälsning
Ida

...
11.01 | 20:01

Tyvärr har jag inga planer på valpar just nu,, lycka till 🙂

Mvh Nina

...
11.01 | 19:59

Hej!
Tyvärr inte några bichon valps planer vad jag vet..

Mvh Nina

...